Успостављање сарадње Регије Пијемонт (Италија) и Општине Челинац

Пројекат „Читање је право свих“ спроводе Регија Пијемонт и Фондација „Circolo dei Lettori” из Торина, а ове године књиге су дароване читаоцима челиначке библиотеке.

Народнa библиотекa „Иво Андрић“ Челинац обиљежила 47 година дјеловања

Свечаном академијом одржаном 11. октобра Народнa библиотекa „Иво Андрић“ Челинац обиљежила је 47 година свога дјеловања.

Афирмација здравства, науке и културе

У хотелу „Турист“ 22. септембра пред више стотина посјетилаца представљена је књига доцента др Зорана Алексића „Изазови у хирургији карцинома ректума“. Овај догађај приредили су аутор, Народна библиотека „Иво Андрић“ и СПКД „Просвјета“ из Челинца.

Одржано ауторско вече Боре Капетановића

У четвртак 28. априла у библиотеци је одржано занимљиво ауторско вече књижевника Боре Капетановића.

Доносимо вам препоруку за читање књиге: „Пакујем своју библиотеку – елегија н десет дигресија“ (Алберто Мангел)

Оно што посебно импресионира читаоца ове књиге је огромна општа култура којом суверено влада њен аутор. Централно мјесто овог његовог дјела је прича о књигама и библиотекама, виђене из једног посебног угла. Стога ћемо настојати да, што је могуће више, аутентично пренесемо нешто од онога о чему је у њој ријеч.

Легат академика Рајка Кузмановића – културна баштина Челинца

Предсједник Академије наука и умјетности РС академик Рајко Кузмановић 14. априла у радну посјету примио је начелника општине Челинац Владу Глигорића, директорку Народне библиотеке „Иво Андрић“ Јелену Иванковић и уредника „Челиначких новина“ Борислава Максимовића.

Постављена изложба 113 минијатура

У холу Средње школе у Челинцу, у организацији СПКД “Просвјета” из Челинца постављена је изложба минијатура Гавра Поповића, ликовног педагога у пензији из Кнежева и предсједника „Просвјете“ у том мјесту. Изложба је у Челинац стигла као израз сарадње ова два одбора, уз подршку Народне библиотеке.

Представљена монографија „Сакрална архитектура Бањалучке епархије“

У недјељу, 26. децембра у Челинцу је представљена монографија „Сакрална архитектура Бањалучке епархије на њеном садашњем простору од Миланског едикта до краја средњег вијека“ која је објављена прошле године поводом поводом 800 година аутокефалности Српске православне цркве и 120 година од оснивања бањалучке епархије.

Посјета ученика основне школе библиотеци

Данас су нас посјетили ученици 4. разреда Основне школе “Милош Дујић” Челинац који похађају литерарну секцију, са учитељицом Бојом Блаженовић. Ученике смо провели кроз одјељења библиотеке, разговарали о занимљивим књигама, препоручили занимљиве садржаје. Имали су прилику да прелистају књиге прилагођене свом узрасту, и да нам прочитају одломке из одабраних књига.

Челиначка библиотека подржала отварање библиотеке у Станарима

Народна библиотека «Иво Андрић» из Челинца са више од стотину књига помогла је отварање Народне библиотеке у Станарима чије оснивање је у припреми.

f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

Error: Contact form not found.

Free shipping
for orders over 50%